CV

“Naast de diverse bijscholing en mijn inmiddels jarenlange werkervaring, laat ik me in mijn werk inspireren door mijn eigen persoonlijke levenservaringen waarbij ‘practicing what you preach’ voorop staat.”

Cathy Samé Lottin

Oefentherapie & Wellness

Eigenaar van praktijk in Zandvoort

Ik haal graag het beste in mensen naar boven en heb met heel veel plezier mijn praktijk Waves, beach & health center aan de boulevard van Zandvoort gerund van 2004 t/m 2016. Hier gaf ik oefentherapie Mensendieck, medical wellness massageS, yoga-pilates lessen, diverse workshops, Heart & Soul Events en coaching.

In mijn fulltime praktijkjaren heb ik zeker 30.000 behandelingen en lessen gegeven op het gebied van bewegingstherapie, gedragsverandering en leren omgaan met pijn en stress aan kinderen en volwassenen. Als bedrijfsoefentherapeut gaf ik bedrijfstrainingen fysieke belasting en werkplekadvies.

In deze periode heb ik stagiaires begeleid van de Hogeschool van Amsterdam en met bijzondere collega’s, yoga-docenten, healers en inspirerende mensen gewerkt die workshops gaven bij Waves. Een avond per maand stelde ik mijn prachtige ruimte open voor open meditatie avonden.

De rustgevende en natuurlijke uitstraling van deze ruimte met uitzicht op zee was een van de fijnste plekken waar ik ooit heb gewerkt.

Spa therapeut & trainer

Werken op een privé-eiland in een luxe resort

In 2016 verkocht ik na 12 jaar mijn praktijk in Zandvoort om voor 2 jaar als Spa Trainer en Head Spa Therapist van de luxe spa van Six Senses Resort Zil Pasyon op een tropisch privé-eiland in de Seychellen (Indische oceaan) te werken.


Hier was ik personal trainer, gaf ik yoga, sound healing meditaties, massages en facials. Waar nodig ondersteunde ik het spa management en het team. Het werken in zo’n luxe omgeving was een bijzondere ervaring. Deze droom eindigde plotseling na een half jaar… maar de rijke, bijzondere en waardevolle periode zullen me altijd bij blijven.


Hier werkte ik intensief samen met, toendertijd, Spa manager Gabriela Zoltakova waar ik een hechte vriendschap mee opbouwde. Samen gaven we de SACRED WOMEN GATHERING, een 5-daagse retraite in Umbrië-Italië van 9-13 november 2019 en een Weekendretraite in een Off the grid locatie in Zwitserland. Iets wat we graag nog eens herhalen!

Oprichter Pink Turtle Foundation

Hoe mijn borstkankerreis mijn leven op positieve wijze transformeerde

Door en voor borstkanjers

Tijdens mijn 2-jarige borstkankerreis stond mijn hele leven op z’n kop. Toch ben ik hier sterker uit gekomen en zoveel verdieping rijker. Ik leerde nóg beter voor mezelf te zorgen en verkreeg vele nieuwe inzichten. In 2018 richtte ik stichting Pink Turtle Foundation om mijn mindset optimaal te houden en lotgenoten te empoweren. Bij elke opdracht binnen NewWaves & ArboWaves draag ik 10% over aan de stichting voor toekomstprojecten.

Zachter en sterker

Ik heb deze intensieve periode steeds gezien als een groeimoment en de kans gegrepen me nóg verder te verdiepen in diverse aspecten. Van meditatie naar voeding, van yoga naar het zelf maken van oliën. Inmiddels ben ik een ervaringsdeskundige op het gebied van mentale veerkracht en mindfulness. Ik voel me ook geroepen om mijn inspiratie over te dragen in mijn werk als coach, therapeut en spreker.

nieuwe start in 2020

NEWWAVES LIFESTYLE

Tijdens mijn medische sabbatical van 2,5 jaar verhuisde ik naar Breukelen. Hier startte ik in maart 2020 weer met mijn praktijk in het hart van Breukelen.

Waves, beach & health center transformeerde in NewWaves Lifestyle en werd onderdeel van THE HEALTHY SPOT BREUKELEN.


Een week later was de eerste Lockdown. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat ik SUP-lessen ben gaan geven. Lekker buiten en coronaproof. Ik werk sindsdien ook samen met Jachthaven De Eerste Aanleg en Jachthaven De Toekomst in het natuur- en recreatiegebied van Scheendijk bij Breukelen aan de Loosdrechtse plassen.


In juni 2021 begon ik bij Jachthaven Van Heusden met mijn yogastudio en SUP-school. Per 1 november 2021 heb ik alles onder een dak, als dependance van The Healthy Spot.


Do what you Love,

Love what your do